Route intocht

Vanaf ongeveer 10:00 uur is de stoomboot in zicht vanaf de Turfsingel. Vervolgens vaart de boot langs het Cultuurhuis naar het Bolwerk en draait daar de Kattensingel op. De boot zal uiteindelijk aanmeren bij de Herpstraat / Regentesseplantsoen rond .

's Ochtends zal de intocht van Sinterklaas via de volgende straten in de binnenstad van Gouda verlopen:

De kleuren in het kaartje rechts staan voor relatief druk (rood), gemiddelde drukte (oranje) en relatief rustig (groen).

10:30Aankomst Regentesseplantsoen
11:00Aanvang intocht
Kleiweg
Turfmarkt
Naaierstraat
Lage Gouwe
Lange en Korte Groenendaal
Markt
Korte Tiendeweg
Zeugstraat
Markt
12:30Ontvangst op het bordes van het Stadhuis

Spreiden over de route

Het is begrijpelijk als niet iedereen zich prettig voelt bij de grotere groep mensen die de intocht teweeg brengt. Gelukkig zijn er daarom ook rustigere locaties langs de route, die misschien niet iedereen kent.

Stoomboot: Voor de tocht met de stoomboot zijn dat de kades van de Turf- en Kattensingel.

Binnenstad: In het centrum geldt dat voor de Naaiersstraat, Achter de Vismarkt, de Korte Tiendeweg en de Zeugstraat. Daar is vaak nog zat plek om alles te bekijken.

Middag: Ook na de lunch zijn er kansen om Sinterklaas in een rustigere omgeving te treffen. Zo brengt hij samen met de Pietenband een bezoek aan de pietenschool. Die is van 12:30 uur tot 15:30 uur Achter de Waag. En ook op de Oosthaven (bij Museum Gouda), waar kinderen kunnen bootje varen met de Pieten.