Kids - Leuke filmpjes en andere zaken!

Geef ons speculaas!

Zelf meezingen?

Download hier de songtekst van 'Geef ons speculaas'!

Zie je Sinterklaas?

Zelf meezingen?

Download hier de karaokeversie van 'Zie je Sinterklaas?'.

Dansje voor de Sint

Het liedje als MP3'tje?

Download hier het MP3-bestand van het 'Dansje voor de sint'.

Het Geheim van Sinterklaas: HOE HEET DE BEER VAN KNUFFELPIET?

Zaterdag 24 november is het weer tijd voor Het Geheim van Sinterklaas. Zoals we de 17enovember bij de intocht al hoorden heeft knuffelpiet een beer. Maar hoe heet die beer ook weer? In een zevental winkels verspreid over de binnenstad kunnen knuffelberen gespot worden in de etalages, elk heeft een letter in de pootjes. In de binnenstad kun je een kleurplaat met plattegrond gratis ophalen. Daar staan vakjes op en als de letters in het juiste vakje worden ingevuld, komt de naam tevoorschijn. 

Kom je met je ingevulde kleurplaat de naam vertellen bij Sinterklaas in Museum Gouda? Dat is Sint’s logeeradres deze periode. De eerste 100 kinderen die Sint met een bezoek vereren, krijgen een vrijkaartje voor het Circus van Sinterklaas, dat dit jaar op koopzondag 2 december in de Goudse Schouwburg plaatsvindt. Deze kaartjes worden aangeboden door de ondernemers van de binnenstad. Sinterklaas is tussen 12.00 en 17.00 uur aanwezig in het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda, entree Oosthaven 9. (Sint knapt een uiltje tussen 13.30 en 14.00 uur).

De (kleur)plaat met plattegrond is gratis af te halen in de meeste winkels in de binnenstad, bij het VVV en Museum Gouda.

Download hier de kleurplaat!