Programma intocht

Het lange wachten is bijna voorbij. Op zaterdag 18 november 2023 is het weer feest in de stad. Dan zetten Sinterklaas en meer dan 120 Pieten voet aan Goudse wal voor de feestelijke intocht door de binnenstad. Het belooft een spektakel van jewelste te worden, want Gouda heeft dit jaar de muzikaalste intocht van Nederland. Hoe dat precies zit, maakt de Sint binnenkort bekend.

Sinterklaas en de Pieten beginnen zaterdag 18 november om 9:30 uur aan hun tocht naar het centrum van Gouda. Via de Turfsingel en Kattensingel vaart de stoomboot richting de Herpstraat / Regentesseplantsoen, waar het schip om aanmeert ter hoogte van de Herpstraat.

Vanaf 11:00 uur begint Sinterklaas op z’n paard Ozosnel aan de route over de Kleiweg en de andere straten in de binnenstad. Rond 12:30 uur bereikt de stoet het oude Stadhuis, waar burgemeester Pieter Verhoeve Sinterklaas verwelkomt met een korte ceremonie.

Na de intocht gaat het feest zaterdagmiddag gewoon door. Van 12:30 uur tot 15:30 uur is er een Pietenschool Achter de Waag en op de Markt. Kinderen leren er onder meer pepernoot gooien en pakjes stapelen. Ook is er een (nog geheime) muzikale activiteit op de Markt. Tegelijk is er op de Oosthaven, voor Museum Gouda, weer de mogelijkheid bootje te varen met de Pieten.

Wie alles volbrengt, krijgt een echt Pietendiploma. Sinterklaas en de Pietenband trekken de hele middag langs de spelletjes.

8a66f399 ec2a 4039 adbe 383d9f02edf7