Nieuws

6 november 2021

Sinterklaas schenkt speciaal kinderlied voor 750-jarig Gouda

Met de titel ‘Geef Gouda Door’ is vandaag het speciale kinderlied voor de 750e verjaardag van de stad Gouda gepresenteerd. Het lied is een cadeau van Sinterklaas en allerlei Goudse organisaties aan de stad. De officiële presentatie is tijdens de aankomst van de goedheiligman op zaterdag 13 november, dus is er voor alle Gouwenaars nog een paar dagen om te oefenen. Komend feestjaar is het lied op allerlei plekken in Gouda te horen.

Naast alle cadeautjes die mee moeten op de stoomboot naar Gouda, heeft Sinterklaas dit jaar ook een cadeau voor de héle stad bij zich: het lied ‘Geef Gouda Door’. In het nummer zitten allerlei verwijzingen naar Gouda, zoals natuurlijk de kaas en stroopwafels, maar ook de veengronden en de Gouwe. Samen met de Brede School Gouda, Museum Gouda en Mirakel Musicaltheater hebben talloze vrijwilligers afgelopen weken gezongen, gedanst en geholpen bij het maken en opnemen van het lied. Het fonds Gouda750 heeft een financiële bijdrage geleverd. “En het resultaat mag er zijn”, aldus de Sint. “Ik heb het lied al dagen in m’n hoofd.”

Het kinderlied, met allerlei verwijzingen naar de 750-jarige geschiedenis van de stad, staat centraal tijdens de intocht, net als de grote Gouda750-jubileumvlag die Sinterklaas als cadeau meebrengt voor de stad.

Kinderen uit alle wijken van Gouda hebben meegeholpen aan het lied. Ze konden zich via de Brede School aanmelden en hebben nu een rol in de vrolijke videoclip. Het dansje is bedacht door de kinderen van Mirakel Musicaltheater. De rode draad in de videoclip is de speciale Gouda750-vlag, die wordt doorgegeven. Bekende Goudse plekken fungeren op de achtergrond, zoals het Huis van de Stad, het ziekenhuis, de Museumhaven, ga zo maar door. De tocht van de vlag eindigt bij het oude stadhuis op de Markt.

Het kinderlied is speciaal voor de 750e verjaardag van Gouda geschreven door Mark Haayema, bekend van Kinderen voor Kinderen en recentelijk nog het kinderboekenweeklied ‘Worden wat je wil’. Zijn liedtekst zal nu een jaar lang overal door Gouda te horen zijn bij activiteiten als de sinterklaasintocht, de kinderkaasmarkt, de Koningsspelen, noem maar op.

Het lied ‘Geef Gouda Door’ en de bijbehorende dansinstructie zijn op meerdere plekken te vinden, zoals de website sinterklaasgouda.nl en YouTube. Ook komen ze op de Facebook en Instagram-pagina’s van de sinterklaasintocht, Brede School Gouda, Museum Gouda en Mirakel Musicaltheater. Oefenen maar!

Laatst gewijzigd op 10 november 2021, 23:47